Polițiștii și procurorii DIICOT au descins, miercuri dimineață, în 47 de percheziții, inclusiv în județul Bihor, în cazul mai multor grupări infracționale organizate.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române, cele 47 de percheziții au drept scop „destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului, cu consecințe deosebit de grave”.

„În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, polițiștii, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., vor pune în executare 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere”, arată comunicatul.

De asemenea, sunt vizate grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte cu pericol social deosebit, care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră.

Deocamdată anchetatorii nu au făcut publice date concrete privind descinderile din Bihor.

Sursele BIHOREANULUI spun că aici perchezițiile vizează rețele de trafic de droguri.

„Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal, crearea unui climat optim de siguranță a cetățenilor și de protecție a victimelor infracțiunilor. Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză”, mai arată comunicatul.

Comunicatul mai precizează că operațiunea se desfășoară „în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice”, arătând că pe parcursul zilei, „în funcție de evoluția anchetei, în fiecare caz în parte, Poliția Română și D.I.I.C.O.T. vor oferi informațiile ce pot fi făcute publice”.

Vom reveni cu detalii atunci când vor fi disponibile.