Au fost percheziţii cu mascaţii, joia trecută în Oradea, în locuinţa unui tânăr de 30 de ani bănuit că vinde jocuri de Lego contrafăcute pe internet.

337 de jocuri cu suspiciuni de contrafacere au fost confiscate de poliţişti, iar orădeanul s-a ales cu dosar penal, pentru "punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare", după cum anunţă un comunicat transmis marţi de Poliţia Bihor.

"În urma cercetărilor efectuate în cauză, poliţiştii îl bănuiesc pe acesta că, în perioada 2019 - iulie 2020, în calitate de persoană fizică autorizată, ar fi pus în vânzare, prin intermediul unor anunţuri postate pe diferite site-uri de internet, diverse jocuri (de construit) cu suspiciuni de contrafacere", arată comunicatul.

Cele 337 de cutii cu jocuri contrafăcute, precum şi diverse documente şi înscrisuri, au fost ridicate şi indisponibilizate în vederea cercetărilor şi expertizării, urmând să fie stabilit eventualul prejudiciu produs titularului drepturilor de autor.

La percheziţii au participat poliţiştii din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Bihor împreună cu cei ai Serviciului Criminalistic şi cu luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor.

Ancheta continuă sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, "pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a celui în cauză".