Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din Arad au făcut 17 percheziții în balastiere din județele Arad și Bihor, a informat, joi, Poliţia Română. Percheziţiile - coordonate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad - au vizat 14 balastiere din Bihor, respectiv 3 din Arad. 

"Activitățile au vizat identificarea și ridicarea de probe privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, executarea de activități miniere fără permis sau autorizație și efectuarea de lucrări pe malul râului Mureș fără autorizare", precizează poliţiştii.

Surse din rândul anchetatorilor, citate de Mediafax, au precizat că firmele vizate extrăgeau nisip, pietriş şi balast fără autorizaţie.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate mai multe documente și înscrisuri necesare stabilirii probatoriului. De asemenea, 9 persoane urmează să fie audiate în această cauză.

La acţiune au participat şi polițiști specializați în investigarea criminalității economice din cadrul I.P.J. Bihor, serviciilor de investigații criminale și criminalistic din cadrul I.P.J. Arad, precum și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

UPDATE. Potrivit surselor BIHOREANULUI, în judeţul Bihor, percheziţiile poliţiştilor din Arad s-au derulat în Oradea, Valea lui Mihai şi Girişu de Criş.