Poliţiştii fac, miercuri dimineaţă, mai multe percheziţii, inclusiv la CNADNR şi Prefectura Giurgiu, într-un dosar în care mai mulţi funcţionari publici sunt suspectaţi de uzurparea funcţiei cu consecinţe deosebit de grave. Anchetatorii bănuiesc că, ajutaţi de funcţionari, reprezentanţii unei firme au încasat ilegal bani din amenzi rutiere şi pentru lipsa rovinietei, printr-o platformă falsă.

Potrivit presei din Bucureşti, în total se fac 14 percheziţii în Bucureşti, Giurgiu şi Cluj, la sediul unor instituţii publice şi firme, dar şi la locuinţele unor persoane vizate de anchetă. Printre instituţii se numără CNADNR, Prefectura Giurgiu şi Primăria Giurgiu.

Digi24.ro scrie că suspiciunea anchetatorilor este că actualul suprefect din Giurgiu, în perioada în care era director al Direcției de Taxe Locale din județ, ar fi acordat un contract către o firmă privată din Cluj pentru colectarea contravalorii amenzilor rutiere şi a celor pentru lipsa rovinietei.

Banii erau colectaţi printr-o platformă online, oamenii plăteau de bună credinţă, dar sumele dar nu mai ajungeau la bugetele primăriei, ci rămâneau în conturile firmei, prejudiciul fiind stabilit la peste 2 milioane de lei.