Percheziţii de amploare, miercuri, la firmele unui cunoscut om de afaceri din zona Beiuşului. Însoţite de mascaţi şi de jandarmi, echipaje complexe formate din procurori de la DNA Oradea, ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie Bihor şi inspectori ai Direcţiei Regionale Antifraudă Fiscală Oradea au descins de dimineaţă la sediile celor 5 societăţi comerciale controlate de  omul de afaceri Sorin Tonca.

Cunoscut în zonă mai mult după porecla Jaru’, afaceristul are numeroase contracte în derulare cu Primăriile comunelor din zonă şi cu Consiliul Judeţean Bihor.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, anchetatorii ridică documente contabile într-o cauză care vizează în principal fapte de evaziune fiscală şi o pagubă de peste 1 milion de euro, prin întregistrarea în contabilitate de operaţiuni comerciale fictive.

"Eu sunt plecat din localitate. Dacă ştiam ce se întâmplă, nu plecam. Dar am încredere în Justiţia română şi mă pun la dispoziţia autorităţilor pentru a lămuri această cauză", a declarat pentru BIHOREANUL omul de afaceri.