Poliţiştii au descins, miercuri dimineaţă, în 30 de percheziţii domiciliare din cinci judeţe, la persoane bănuite de ilegalităţi în domeniul silvic, a anunţat printr-un comunicat de presă Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Una dintre aceste acţiuni are loc în Bihor, fără a fi comunicată localitatea unde au descins echipajele.

Cert este că „miezul” operaţiunii este în judeţul Mureş, unde oamenii legii au efectuat 20 de percheziţii. Alte şase acţiuni au fost în Tulcea, două în Constanţa şi una în Suceava.

„Persoanele vizate sunt bănuite de ilegalități în domeniul silvic, de la tăierea ilegală, fără drept, și sustragerea de material lemnos, până la transformarea acestuia în cherestea  și valorificare”, se arată în comunicatul Poliţiei.

Concomitent cu această activitate, se fac controale la 10 depozite de material lemnos, aparținând persoanelor bănuite de comiterea faptelor. Comunicatul IGPR nu lămureşte unde anume se află aceste depozite.

La acţiuni participă şi specialiştii silvici din cadrul gărzilor forestiere Brașov, Focșani, Suceava, Oradea și București, dar şi luptătorii din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale și echipaje de jandarmi.

Acțiunea este organizată de polițiștii din Mureș, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș.