Un bihorean în vârstă de 37 de ani din comuna Ineu – cu iniţialele F.G.N - a fost reţinut, joi, în urma unor percheziţii făcute de poliţişti şi de procurori la domiciliul acestuia, unde, într-un cort special, bărbatul îşi făcuse o adevărată cultură indoor de cannabis, formată din 42 de plante, dintre care 22 ajunse la maturitate şi având o înălţime de circa 85 cm.

Percheziţiile au fost făcute de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Oradea, împreună cu procurorii DIICOT Oradea. "În urma recoltării materiei vegetale, au rezultat 1.740 de grame de cannabis", se arată într-un comunicat transmis de IPJ Bihor, ai cărui reprezentanţi precizează că întreaga cantitate de droguri de risc a fost ridicată.

De asemenea, în urma percheziţiei a mai fost ridicată aparatura logistică necesară înfiinţării culturii de cannabis, respectiv un cort special, lămpi LED, ventilatoare, filtre, fertilizatoare, transformatoare electrice tip balast, un cântar de precizie, un aparat de mărunţit şi 35 de grame de fragmente din plante de cannabis, uscate.

Se pare că bărbatul cultiva "iarba" pentru sine însuşi, începând acest "hobby" în primăvara acestui an.

În urma audierilor, DIICOT Oradea a dispus reţinerea ineuanului pentru 24 de ore pentru "săvârşirea infracţiunii de deţinere în vederea consumului propriu de droguri de risc", se arată într-un alt comunicat, trimis de data aceasta de DIICOT. Bărbatul urmează să fie prezentat, vineri, Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă.