Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţi Organizate Oradea şi procurorii DIICOT Oradea au descins, miercuri, în 24 de percheziţii domiciliare în Oradea şi în alte localităţi din judeţ pentru destructurarea unei grupări specializate în contrabandă cu ţigări, formată din 14 persoane.

Anunţul a fost făcut joi, de Poliţia Bihor. "Din cercetări a reieşit că, în perioada 2014 - martie a.c., persoanele în cauză ar fi deţinut transportat, depozitat, predat, distribuit şi comercializat, direct ori prin intermediari, în judeţul Bihor, ţigări netimbrate corespunzător", arată un comunicat al biroului de presă.

Ţigările de contrabandă erau procurate de o parte din membrii reţelei şi transportate vânzătorilor ambulanţi din pieţe sau magazine alimentare din Oradea. Alţi membri ai grupării aveau sarcina de a închiria diverse locuri pentru depozitarea ţigărilor, iar alţii supravegheau vânzarea ţigărilor, pentru ca totul să de desfăşoare cum trebuie.

"În urma percheziţiilor, au fost ridicate în vederea confiscării 115.740 de ţigarete, fără acte legale de provenienţă şi fără timbre emise de autorităţile române. (..) 14 persoane au fost prezentate la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Oradea, pentru audieri şi luarea măsurilor legale", mai menţionează comunicatul.

Patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 34 şi 48 de ani, toţi orădeni, au fost reţinuţi pentru 24 de ore. În cursul zilei de joi, ei vor fi prezentanţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.

La activităţi au participat şi poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor, iar acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, al S.R.I. şi al DIPI, mai arată comunicatul Poliţiei.