Un maior din cadrul Serviciului Român de Informaţii a fost reţinut vineri pentru 24 de ore de către procurorii DIICOT Arad pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc.

Culmea este că bărbatul, pe numele său Ciprian Sabin Mareş, era chiar şeful Departamentului Antidrog al SRI Arad.

Acesta este suspectat că, la fel ca Eduard Pălincaş, un individ cu antecedente penale, cunoscut ca "dealer" zonal de droguri, a vândut în repetate rânduri droguri de risc, cannabis şi cocaină.

Cel care i-ar fi vândut drogurile maiorului SRI este Eduard Pălincaş, reţinut de asemenea în acest caz.

SRI-istul a fost prins chiar în flagrant, în timp ce vindea droguri. "În cauză există suspiciunea rezonabilă că în perioada 11.08. – 16.08.2017, la date diferite şi în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, suspectul M. C. S. a vândut în două rânduri, droguri de risc (100 grame cannabis), respectiv de mare risc (6 grame cocaină) fără drept, cu sumele de 2050 lei, respectiv 600 euro(din care s-au remis 300 euro).  De asemenea, în data de 17.08.2017, orele 19.45-20.50, în baza aceleaşi rezoluţii infracţionale, suspectul a vândut droguri de risc (100 grame cannabis), fară drept, cu suma de 400 euro şi 200 lei, respectiv a detinut droguri de risc (250 grame de cannabis), fără drept şi în scop de comercializare, în imobilul său situat in municipiul  Arad, jud.Arad, fiind surprins cu ocazia realizării flagrantului şi a percheziţiei domiciliare", arată comunicatul DIICOT.

La rândul său, Eduard Pălincaş a fost prins în noaptea de joi spre vineri în flagrant în timp ce vindea 300 de grame de cannabis, cu 6000 lei. Procurorii au descoperit, în maşina sa, şi 100 grame de cannabis.

Pentru a-i dovedi pe cei doi, procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Arad împreună cu ofiţeri din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie au efectuat 4 percheziţii pe raza judeţului Arad, dintre care o percheziţie la sediul SRI.

Cei doi urmează să fie duşi în faţa judecătorului, cu propunere de arestare preventivă.