Trei percheziţii domiciliare au fost desfăşurate vineri, de poliţiştii bihoreni, pentru a documenta activitatea unui bărbat de 32 de ani din Ştei, bănuit de contrabandă calificată cu arme. Individul s-a ales cu dosar penal pentru că deţinea fără drept arme şi muniţii.

"Astfel, într-una dintre locaţiile percheziţionate de pe raza localităţii Ştei, poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase au descoperit o armă neletală scurtă, cu gaz, calibru 4.5 mm, deţinută fără drept, încărcătorul acesteia, 109 alice din plumb pentru aceasta, 14 tuburi CO2, două arcuri cu scripeţi profesionale cu accesoriile aferente, o arbaletă, 48 de săgeţi pentru arbalete şi arc deţinute tot fără drept, patru lunete pentru arbalete, 65 de vârfuri metalice pentru săgeţi de arc sau arbaletă şi diverse subansamble şi accesorii pentru arc cu scripeţi şi arbaletă", arată un comunicat transmis marţi de Biroul de presă al Poliţiei Bihor.

Tânărul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, este bănuit că, în perioada mai - iulie, a introdus în ţară fără drept bunurile descoperite la domiciliul său în urma percheziţiei. Acestea au fost ridicate de poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase în vederea continuării cercetărilor.

"Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor continuă cercetările în cauză sub coordonarea Parchetului de lângă Judecătoria Beiuş pentru documentarea întregii eventuale activităţi infracţionale a bărbatului de 32 de ani, din Ştei, bănuit de comiterea infracţiunilor de contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor", arată comunicatul.