Sunt tineri, frumoşi şi au succes. Orădenii Romana Fărcaş şi Ioan Hora formează un cuplu sudat, aşa că, odată ce fotbalistul a fost transferat la campioana CFR Cluj, iubita l-a urmat, lăsând în spate cariera începută în urmă cu patru ani la televiziunile locale.

Acum, amândoi pornesc pe un nou drum, el jucând în meciuri de Champions League, iar ea prezentând emisiuni despre viaţa mondenă a Clujului...

Printre campioni

Ioan Hora este singurul fotbalist orădean din lotul campioanei României, CFR Cluj. După ce a jucat timp de doi ani în Divizia A pentru Gloria Bistriţa, în sezonul transferurilor el a fost prima alegere a clujenilor. La 22 de ani, Neluţu, cum îi spun prietenii, a avut oferte de la cluburi precum Steaua sau Dinamo, dar a ales judeţul vecin pentru că îşi doreşte să joace în Europa.

"Am venit aici pentru mirajul Champions League", spune atacantul, pentru care primul meci ca titular a fost Supercupa câştigată de CFR în faţa Unirii Urziceni. Acum, visul european i se împlineşte cu vârf şi îndesat. După cum se ştie, sorţii au decis ca echipa Clujului să joace împotriva lui Bayern Munchen şi AS Roma, iar prima partidă va a fost cea din 15 septembrie împotriva echipei elveţiene Basel. Până atunci, Hora face o figură bună şi la echipa naţională de tineret, pentru care a marcat ultimul gol al partidei împotriva Rusiei din preliminariile pentru Campionatul European din 2011, câştigate de tricolori cu scorul de 3-0.

Spre deosebire de alţi fotbalişti, Neluţu nu îşi schimbă prietenele de la o săptămână la alta. De patru ani de zile se iubeşte cu Romana Fărcaş, fostă prezentatoare de emisiuni la TTV şi TVS. De câteva săptămâni, tânăra şi-a făcut bagajele şi l-a urmat în Cluj. "Nu mai puteam sta despărţiţi", spune fata.

Fata de la TV

Vreme de patru ani, Romana a fost prezentă pe micile ecrane din Oradea, mai întâi cu emisiunea Club Zone de la TTV, iar mai apoi cu o serie de proiecte la TVS, printre care şi emisiunea care i-a purtat numele, şi anume Romana Live.

Chit că era bine "înfiptă" în presa locală, după ce a absolvit Facultatea de jurnalism, orădeanca şi-a înghesuit bagajele în maşină şi a pornit spre Cluj, pentru a fi alături de prietenul ei, după ani de zile de relaţie la distanţă. "M-am gândit de o mie de ori la ce renunţ şi ce las în spate", spune ea. Oricum, Romana spune că nu vrea să stea degeaba, ci vrea să o ia de la capăt în domeniul televiziunii. "Noi suntem împreună, dar eu vreau să-mi văd şi de carieră. Unele fete vor carieră, altele merg după bărbat, eu le vreau pe amândouă".

Tânăra e acum în tratative cu televiziunea locală NCN şi ar vrea să prezinte o emisiune de divertisment, după un format creat chiar de ea. "Aş vrea să fac o emisiune interactivă, despre evenimentele din Cluj". Însă cârlionţata nu se bazează doar pe asta, ci şi-a trimis CV-ul şi la televiziuni centrale precum Antena 1 sau Pro TV. "Aici nu e Oradea. Aici multă lume vrea să apară la televizor", spune Romana. Chiar şi aşa, la experienţa ei, are toate şansele să apară din nou pe ecrane...

Viaţa în doi

Cu toate că sunt un cuplu de ceva vreme, cei doi nu au mai locuit împreună până când Romana s-a instalat în apartamentul închiriat de Neluţu în cartierul rezidenţial Bonjour. Acum se obişnuiesc cu viaţa de "familie" alături de Ramsy, căţeluşul Chihuahua primit de Romana de la Ioan Hora când a împlinit 19 ani.

Cât despre timpul liber, îndrăgostiţii spun că ieşirile în club sunt aproape excluse din cauza antrenamentelor fotbalistului. În schimb, cuplul merge des la masă în oraş. "La prânz îmi scot iubita la restaurant, pentru că ea nu găteşte, iar după antrenament mergem din nou în oraş, pentru că nici cina nu o găteşte", spune Neluţu râzând.

De ziua de naştere a Romanei, fix pe 15 septembrie când a împlinit 22 de ani, Neluţu a jucat primul său meci în Champions League împotriva lui Basel pe teren propriu. Iubita lui a fost în tribune şi l-a încurajat, iar la sfârşitul meciului CFR Cluj câştiga cu scorul de 2-1. Chiar dacă nu a marcat, Neluţu e încrezător că o va face în următoarele meciuri şi e destul de clar cui îi va dedica golul...


"Eu pentru asta m-am pregătit, să joc în Champions League. Sper să-mi ajut echipa cât mai mult, iar dacă iese jocul, poate voi reuşi să o duc pe Romana să locuim în alte ţări"

Ioan Hora


600.000
de euro este cifra pe care a dat-o presa sportivă ca fiind suma plătită de CFR Cluj pentru a-l transfera pe orădeanul Ioan Hora de la Gloria Bistriţa, la care se adaugă un salariu de 120.000 euro pe an


ŞCOLITĂ ÎN TV
Prezentatoare cu diplomă

Chiar dacă a început să prezinte prima ei emisiune la televiziune înainte de a termina liceul, Romana s-a înscris totuşi la Facultatea de jurnalism din Oradea, pe care a absolvit-o cu brio, obţinând nota 9 pe lucrarea de licenţă realizată tocmai despre divertismentul de televiziune, specialitatea ei. Acum, pe lângă aspiraţiile de a apărea din nou pe ecrane, s-a înscris şi la masterat în Cluj, alegând specializarea Producţie Media.