Echipa orădeană de polo, CSM Digi, campioana României, a obţinut marţi o performanţă istorică pentru polo-ul de la noi din ţară, după ce s-a calificat în premieră în grupele principale ale Ligii Campionilor Europeni.

În Rusia, poloiştii orădeni au cedat meciul cu Sintez Kazan din manşa secundă a turului III preliminar, cu scorul de 7-10, dar merg mai departe graţie succesului la 5 goluri repurtat în meciul tur de la Oradea, cu scorul de 13-8.

Partida a fost foarte echilibrată în primul sfert, fiecare combatantă marcând o singură dată, însă în următoarele opt minute, ruşii s-au desprins clar, după ce au marcat de cinci ori şi au primit doar gol. În pauza mare s-a intrat astfel cu avantajul de patru goluri în favoarea gazdelor, scor 6-2.

Sfertul III a fost însă destul de echilibrat, cu balanţa înclinându-se în favoarea bihorenilor totuşi, după ce au marcat de două ori şi au primit un singur gol. În aceste condiţii, înaintea ultimului sfert, Sintez Kazan conducea cu 7-4 şi mai avea nevoie de alte trei goluri, fără să primească vreunul pentru a obţine calificarea.

CSM Oradea a jucat bine pe final însă, a marcat de două ori, timp în care a primit tot două goluri, astfel că, la final a obţinut o calificare istorică, cedând doar la trei goluri, cu 7-10.

În aceste condiţii, elevii antrenorului pătrund între cele mai bune 12 echipe de club ale Europei, un deziderat la care polo-ul românesc doar visa în ultimii ani.

Pentru CSM Digi principalul marcator a fost în acest meci Nicolae Diaconu, autor a 3 goluri. El a fost urmat de Ramiro Georgescu, cu 2 goluri. De la ruşi, Artem Odintsov şi Konstantin Stepanyuk au marcat câte 3 goluri.


Sintez Kazan - CSM Digi Oradea 10-7 (1-1, 5-1, 2-3, 2-2)

Sintez Kazan: Dmitry Dudkin, Kirill Tikhonov, Albert Zinnatullin, Artem Odintsov 3, Vladislav Timakov, Dusko Pijetlovic, Nikita Yankov 1, Ivan Nagaev, Konstantin Stepanyuk 3, Alexey Rizhov-Alenichev 1, Dmitrii Elizarov 1, Roman Shepelev 1, Rudolpf Koshkarov. Antrenor: Irek Zinurov

CSM Digi Oradea: Gojko Pijetlovic, Bogdan Cîmpianu, Tiberiu Negrean 1, Nicolae Diaconu 3, Mihnea Chioveanu, Alex Popoviciu, Cătălin Alexa, Vojislav Cupic, Andrei Creţu, Gheorghe Dunca 1, Ramiro Georgescu 2 Kalman Kadar, Dorin Creţu. Antrenor: Dorin Costrăş

Poloiştii de la CSM Digi Oradea îşi cunosc deja şi adversarele din grupele principale ale Ligii Campionilor. Astfel, elevii antrenorului Costrăş vor face parte din grupa B, unde vor juca cu Galatasaray Istanbul, Spandau Berlin, AN Brescia, Partizan Belgrad şi Vouliagmeni NC sau VK Radnicki Kragujevac.