Arbitrajul de fotbal orădean se află la unul dintre cele mai bune momente ale sale: municipiul de pe Criş va avea un reprezentant la turneul final al Campionatului European de anul viitor din Franţa.

Octavian Şovre, cel mai bun arbitru asistent din România, care face din echipa arbitrului de centru Ovidiu Haţegan, a fost desemnat, astfel, să facă parte din corpul de arbitri care va oficia la principalul eveniment fotbalistic din anul 2016.

În fapt, este o mare performanţă pentru întreg arbitrajul românesc, care revine la un turneu final de Campionat European, după o absenţă de 28 de ani.

UEFA l-a desemnat pe centralul Ovidiu Haţegan (în vârstă de 35 de ani), singurul arbitru român aflat în categoria Elite, să oficieze la EURO 2016,  cu el urmând a mai pleca doi arbitri asistenţi şi doi adiţionali. Alături de asistentul orădean Octavian Şovre, care face parte din echipa lui Haţegan din anul 2009, vor mai fi prezenţi la Campionatul European din Franţa şi Sebastian Gheorghe, Alexandru Tudor şi Sebastian Colţescu.

Orădeanul Octavian Şovre (în vârstă de 42 de ani) este pe lista FIFA din anul 2005, iar alături de Ovidiu Haţegan a arbitrat începând din anul 2009 zeci de meciuri interne şi internaţionale. În Liga I, Tavi Şovre a arbitrat însă peste 300 de meciuri.

De precizat faptul că toţi aceşti arbitrii selectaţi pentru turneul final al Campionatului European de anul viitor vor participa la două stagii de pregătire în care vor fi testaţi fizic şi teoretic.

Ultimul arbitru român prezent la turneul final al unui Campionat European a fost Ioan Igna, în anul 1988.