Gimnasta Cătălina Ponor (29 de ani) a câştigat, duminică, medalia de aur la Campionatul European de la Cluj. Este pentru a cincea oară când Ponor câştigă titlul european, un record în lumea gimnasticii. Recordul de patru medalii de aur l-a deţinut tot ea.

"Este o medalie foarte importantă pentru mine, o medalie care va intra în medaliile care au fost de vârf ale mele. Mă bucur că am reuşit să concurez în faţa românilor, am avut nişte emoţii constructive până la urmă pentru mine, şi că am reuşit să îmi fac integralul aşa cum ştiu. Am muncit foarte mult pentru această medalie, mi-am dorit-o din tot sufletul, va rămâne una dintre cele mai importante pentru mine. Când a cântat sâmbătă imnul României pentru Marian Drăgulescu, mi-am dorit să cânte şi pentru mine şi am vrut să îmi dovedesc că pot face acest lucru. Sunt extrem de fericită, îmi doresc să fie un mic pas pentru mondiale, să îmi dea încredere să merg mai departe cât mai bine. Dedic această medalie tuturor românilor", a spus Ponor.

Noua campioană europeană a obţinut media 14.566 şi a fost urmată de sportiva olandeză Eythora Thorsdottir (18 ani), care a obţinut argintul după ce a fost notată cu 14,066.

La aceeaşi probă, Larisa Iordache (20 de ani) a fost medaliată cu bronz.

Delegaţia României ajunge astfel la patru medalii câştigate la Campionatele Europene de Gimnastică de la Cluj-Napoca, după ce sportivul Marian Drăgulescu a cucerit aurul la sol şi argintul la sărituri.