Performerele Liceului cu Program Sportiv Bihorul din această vară, atleta Ligia Grozav şi judoka Larisa Florian, au venit marţi în faţa presei, unde au vorbit despre excelentele rezultate pe care le-au obţinut în ultimele luni.

A simţit că poate

Ligia Grozav, medaliată cu aur la Mondiale şi cu bronz la "Mica Olimpiadă" de la Trabzon, a declarat că a avut emoţii înaintea acestor întreceri şi că nu se aştepta la o mare performanţă, dar după intrarea în finala de la competiţia mondială a simţit că poate intra în posesia unei medalii.

"A fost o competiţie frumoasă, dar destul de grea şi am avut mari emoţii. Din România am mers doar cu şanse de calificare în finală, însă după ce m-am calificat în ultimul act, cu o seară înainte de finală, am simţit că o să iau o medalie. Nimeni nu se aştepta, nici eu, dar m-am concentrat, am sărit şi am reuşit", a povestit Ligia despre rezultatul remarcabil din Franţa, care a adus-o pe prima treaptă a podiumului de premiere.

"La Trabzon am avut o întindere la piciorul stâng, profa mi-a spus să renunţ, am vorbit însă şi cu profesorul Preda şi mi-a zis să văd ce fac în finală. Am concurat cu durere, dar mă bucur că am luat locul III", a spus atleta în legătură la medalia de bronz obţinută la Festivalul Tineretului Olimpic European din Turcia.

Înainte de limită

Judoka Larisa Florian, devenită campioană europeană dar şi câştigătoare la întrecerea de la Trabzon, a explicat cum de reuşeşte să se impună aproape de fiecare dată înainte de limită. "Mă concentrez pentru fiecare meci şi îmi doresc să câştig cât mai repede dacă se poate". Referitor la cele două medalii strălucitoare obţinute, Larisa a spus: "M-am gândit la aur în Turcia, dar aveam emoţii foarte mari, pentru că doream să demonstrez că nu e o întâmplare faptul că am devenit campioană continentală".

Cele două sportive orădene au fost tot plecate în ultima perioadă de timp, pe la diferite competiţii naţionale şi internaţionale, şi astfel au acumulat o anumită oboseală. Tocmai de aceea, atleta Ligia Grozav a renunţat a mai participa la Balcaniadă. În schimb, judoka Larisa Florian va lua, săptămâna viitoare, drumul Ucrainei, pentru a participa la Kiev şi la întrecerile Campionatului Mondial de cadeţi, unde, de asemenea, îşi doreşte un loc foarte bun.

Iată deci că munca, talentul şi seriozitatea - ingredientele ce conduc spre înalta performanţă - au adus, implementate şi-n Oradea, rezultate de răsunet. Nu trebuie omisă însă o a patra trăsătură, care-i caracterizează pe aceşti sportivi şi pe antrenorii lor. Modestia. Se pare că are şi ea "greutatea ei" în reţeta succesului.