Alertă, miercuri seară, la staţia de alimentare cu carburanţi de pe strada Matei Corvin din Oradea. Pompierii au fost nevoiţi să intervină, în jurul orei 23.25, după ce o pompă a fost acroşată de un autoturism. "S-a scurs motorină şi exista pericolul unei deflagraţii. Pompierii au procedat la sablarea, adică spălarea zonei afectate, pentru evitarea producerii unui incendiu", a precizat locotenentul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Potrivit unui comunicat al ISU, tot miercuri, pompierii din Valea lui Mihai împreună cu Serviciul Voluntar din Tarcea au stins un incendiu provocat intenţionat la o locuinţă din localitatea Galoşpetru, comuna Tarcea. "La sosirea forţelor de intervenţie flăcările se manifestau violent în dormitorul locuinţei. Echipajele au reuşit să împiedice propagarea focului la celelalte încăperi limitând considerabil valoarea pagubelor. Ca urmare a producerii evenimentului, generat cel mai probabil în mod intenţionat, au ars trei aparate electronice, trei corpuri de mobilă, două geamuri şi două uşi", arată comunicatul.

Un alt incendiu provocat a fost, în cursul nopţii, în grădina unei gospodării din localitatea Drăgoteni, unde evenimentul s-a soldat cu arderea a circa şase tone de fân. La incendiu au intervenit pompierii din Beiuş, în colaborare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Remetea.

Cea mai amplă acţiune a pompierilor a fost în cazul a trei arderi necontrolate în Nojorid, Abram şi Sărand, comuna Copăcel.

Cel mai violent incendiu a fost la Sărand, unde focul a afectat peste 50 de hectare de vegetaţie uscată şi 20 de arbuşti şi ameninţa să se extindă şi la locuinţele oamenilor. "Operaţiunea desfăşurată de Detaşamentul 1 Oradea în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Copăcel pentru lichidarea arderii necontrolate izbucnite la un teren viran din localitatea Sărand s-a desfăşurat între orele 12.45-16.30, implicând mobilizarea unui număr de 19 pompieri militari şi 15 voluntari. Echipajele de pompieri au reuşit să împiedice extinderea flăcărilor la locuinţele şi pădurea aflate în imediata proximitate", a mai informat ISU.