Un tânăr de 25 de ani s-a ales cu dosar penal, după ce a fost prins de poliţiştii din Bihor drogat la volan, iar un alt bărbat, orădean, de 54 de ani, este şi el anchetat pentru că a condus maşina după ce a băut alcool.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Bihor, tânărul a fost prins în cursul dimineţii de marţi, la ora 9.48, pe DN 1, în Lugaşu de Jos.

Şoferul din Galaţi conducea un autoturism când a fost oprit de poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene – Serviciul Rutier.

"În urma testării preliminare de drog, al cărei rezultat a fost pozitiv, există suspiciunea că bărbatul ar fi consumat substanţe cu efect psihoactiv. Celui în cauză i-au fost prelevate probe biologice în vederea stabilirii prezenţei în organism a substanţelor cu caracter psihoactiv", explică informarea Poliţiei.

Orădeanul de 54 de ani a fost prins marţi seară, la ora 23.25, pe strada Piaţa 1 Decembrie din Oradea, conducând cu o concentraţie alcoolică de 0,64mg/l alcool pur în aerul expirat.

"Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", arată informarea.

În ambele cazuri s-a întocmit dosar penal.

În altă ordine de idei, într-o singură zi, poliţiştii bihoreni au amendat 87 de participanţi la trafic care nu au respectat legislaţia rutieră. Dintre aceştia, 45 au fost pietoni care au traversat neregulamentar. 18 sancţiuni au fost pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

Totalul amenzilor s-a ridicat la 36.975 de lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!