Două turiste au fost salvate, vineri, de salvamontiştii bihoreni, după ce au suferit entorse pe traseul Cheile Galbenei din Munţii Apuseni.

Prima victimă, o studentă, a suferit o entorsă la nivelul gleznei în jurul prânzului. "Aceasta se afla în Poiana Florilor când s-a accidentat. La faţa locului a intervenit echipa de salvamontişti bihoreni care asigură permanenţa în zona turistică Padiş - masivul Bihor. Acţiunea a fost una dificilă deoarece s-a desfăşurat la temperaturi de 36 - 37 de grade Celsius", a declarat pentru BIHOREANUL şeful Salvamont Salvaspeo Bihor, Pinter Istvan.

În aceeaşi zi, dar în jurul orei 18, o altă femeie a avut nevoie de ajutor. Aceasta a suferit o entorsă la genunchi chiar spre finalul traseului de pe Cheile Galbenei, în zona avenului Borţig. Şi în acest caz a intervenit aceeaşi echipă de salvatori montani.

"Cele două femei au fost preluate apoi de SMURD Bihor şi transportate la spital", a mai declarat Pinter Istvan.

Reprezentantul Salvamont a mai explicat și că astfel de accidente pot avea loc destul de des în această perioadă, pe fondul epuizării şi deshidratării.

"Noi îi sfătuim pe cei care se aventurează pe trasee să pornească dimineaţa devreme, pe răcoare. Pe parcurs trebuie să bea multe lichide, să folosească creme de protecţie, pălării şi să se odihnească. Un pas greșit pe traseu poate provoca oricând o entorsă. Persoanele cu afecţiuni cardiace sunt sfătuite să nu meargă pe traseele montane atunci când afară sunt temperaturi ridicate", a mai spus salvamotistul.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!