Din 15 operatori economici care administrează locuri de joacă pentru copii, zece au pus viaţa sau sănătatea micuţilor în pericol.

Este concluzia îngrijorătoare a Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, care au desfăşurat o acţiune tematică de control şi a împărţit mai multe amenzi, după cum informează un comunicat de presă transmis joi.

Principalele probleme depistate de comisari sunt lipsa avertizărilor la exploatarea aparatelor de joacă privind vârsta minimă, limita de greutate şi înălţime, lipsa datelor de identificare ale producătorului echipamentului, prezenţa rupturilor în plasele de siguranţă ale echipamentelor de joacă şi lipsa dovezii igienizării şi dezinfectării echipamentelor de joacă.

În urma controalelor, OPC Bihor a aplicat patru avertismente şi 8 amenzi în cuantum de 53.000 de lei. În plus, comisarii au decis să închidă temporar două locuri de joacă. Comunicatul OPC nu precizează însă care sunt acestea ori unde anume se află.

"CJPC Bihor va continua aceste acţiuni pe toată durata vacanţei de vară, spaţiile de joacă pentru copii vor rămâne sub atenta noastră supraveghere şi nu vom tolera nicio abatere de la prevederile legale", se mai arată în comunicat.

Bihorenii pot face sesizări şi reclamaţii la sediul CJPC Bihor din Oradea, str. Sucevei nr. 4/a, la numărul de telefon 0259-431.817 sau folosind site-ul www.anpc.ro.