Aproximativ 150 de turişti, printre care şi 18 copii, au rămas blocaţi, duminică seară, pe platoul Bucegi, în zona Babele, la peste 2.000 de metri altitudine. Telecabina nu a mai putut funcţiona, din cauza vântului puternic, astfel că oamenii sunt coborâţi cu utilajele pentru bătătorit zăpada, scrie news.ro.

Potrivit şefului Serviciului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, turiştii au urcat cu telecabina în cursul zilei pe platoul Bucegi, însă din cauza vântului puternic, instalaţia de transport pe cablu a fost oprită, în condiţiile în care nu ar circula în siguranţă.

Pentru a-i coborî pe turişti în siguranţă, echipaje de salvamontişti şi jandarmi din judeţele Prahova, Dâmboviţa şi Argeş s-au deplasat la ei. Primul grup, de 54 de persoane, a şi ajuns la Dichiu, localitate din judeţul Dâmboviţa, de unde oamenii sunt preluaţi de microbuze şi autovehicule de teren ale structurilor din subordinea MAI. Iniţial, autorităţile hotărâseră ca oamenii să fie coborâţi pe jos până la Piatra Arsă, dar au renunţat din cauza vântului puternic.

Toţi turiştii vor fi duşi în Buşteni, de unde au urcat cu telecabina.

UPDATE:

După 5 ore, toţi turiştii au fost coborâţi de pe munte. Nici unul n-a avut nevoie de ajutorul medicilor.