Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana caută, miercuri, o persoană căzută în apele Crişului Repede, în zona cuprinsă între podurile Intelectualilor şi Ladislau.

Doi scafandri echipaţi cu costume de neopren încearcă, la ora transmiterii acestei ştiri, să intre în apă, însă intervenţia este îngreunată de faptul că râul este îngheţat.

Aceştia trebuie să fie foarte atenţi, în condiţiile în care apa râului are o temperatură foarte scăzută, iar pe râu plutesc blocuri de gheaţă, întrucât îşi pun propria viaţă în pericol.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Crişana, căpitanul Camelia Roşca, alerta a fost dată prin numărul unic de urgenţă 112, unde s-a anunţat că o persoană a fost înghiţită de apele Crişului. Deocamdată, nu se ştie despre cine este vorba ori în ce condiţii a ajuns în apă.

Pe malurile Crişului s-au adunat zeci de persoane care urmăresc intervenţia specialiştilor ISU Crişana.

UPDATE:

Martorii au povestit că persoana a căzut în apă de pe mal şi că a încercat să dea din mâini pentru a ieşi din apă, însă a rămas inertă şi a fost luată de apă, dispărând sub straturile de gheaţă. Se pare că este vorba despre un bărbat.

Până la urmă, după ce şi-au luat toate măsurile de precauţie, doi scafandri au reuşit să intre în apa îngheţată a Crişului şi caută victima printre bucăţile de gheaţă.

În unele zone, stratul de gheaţă este foarte gros, iar căutarea se anunţă dificilă şi de durată. Având în vedere temperatura extrem de scăzută a apei, şansele ca persoana să fie găsită în viaţă sunt aproape nule. 

Intervenţia este coordonată chiar de colonelul Sorin Caba, şeful ISU Crişana. La faţa locului au fost mobilizate o autospecială de descarcerare cu barcă, echipajul de prim ajutor calificat, au autocamion de intervenţie şi echipajul de scafandri.

Pompierii acţionează cu barca, targa de salvare şi căngi în încercarea de a găsi corpul persoanei înghiţite de apă.