Pensionarii români cu vârste de peste 65 de ani vor avea la dispoziţie mai multe ore pentru a părăsi locuinţele în timpul stării de urgenţă, a anunţat, luni, preşedintele României, Klaus Iohannis. Concret, pensionarii vor putea să iasă din case între orele 7 şi 11, respectiv 19 şi 22.

Până acum, intervalul orar desemnat pentru ieşirea persoanelor cu vârste de peste 65 de ani din case era 11-13. 

"Având în vedere că vremea se încălzeşte, că intervalul stabilit a fost considerat prea scurt, începând de astăzi, prin Ordonanţă Militară, se va schimba acel interval. Persoanele peste 65 de ani vor avea la dispoziţie două intervale zilnice: dimineaţa, de la ora 7 la ora 11, şi seara, de la ora 19 până la ora 22, când vor putea să iasă din casă fie pentru cumpărături, fie pentru a face un pic de mişcare în jurul casei sau în jurul blocului", a spus Klaus Iohannis. 

Urmează ca detaliile să apară, luni, într-o Ordonanţă Militară.

Pe de altă parte, preşedintele a anunţat că România va sprijini Republica Moldova, care se află într-o "situaţie complicată". O echipă de medici se va deplasa în Republica Moldova pentru a ajuta spitalele de acolo şi, de asemenea, autorităţile române vor trimite măşti şi alte materiale sanitare, chiar şi medicamente, din rezerva României.