În timp ce asociaţiile de profil se ceartă pentru gestionarea cursurilor de apă, pescarii din zona Beiuşului reclamă că au parte de condiţii mizerabile. Malurile Crişului Negru sunt pline de gunoaie, de la PET-uri la moloz.

"Mereu, dacă vorbim cu cei de la Asociaţia Judeţeană a Vânătorilor şi Pescarilor Sportivi Bihor despre cum arată Crişul şi despre gunoaiele de pe mal, auzim aceleaşi vorbe: pescarii fac mizerie. Dar se vede în fotografii că pescarii nu pot face aşa ceva. Asta nu e doar mizerie, este noua groapă de gunoi a oraşului Beiuş", a reclamat BIHOREANULUI un pescar din zona Beiuşului.

În fotografiile transmise de acesta, se vede cum malurile râului sunt pline de mormane de gunoaie. Sfidător, acestea au fost deversate chiar sub indicatorul care avertizează că depozitarea deşeurilor este interzisă. "Aşa gestionează AJVPS Crişul Negru, se îngrijeşte de el doar dând amenzi pescarilor care nu au permisul vizat la ei", a mai spus reclamantul.

Aşa cum BIHOREANUL a arătat săptămâna trecută, conducerea Asociaţiei Pescarilor Sportivi Aqua Crisius a reclamat public că pescari membri în acest ONG au fost amendaţi pe nedrept, pe motiv că nu au "permis valid", adică eliberat sub ştampila AJVPS Bihor.  

Între cele două asociaţii există o dispută mai veche: în timp ce Aqua Crisius pretinde că este îndreptăţită să intermedieze pentru bihoreni eliberarea permiselor de pescuit de către Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură, AJVPS Bihor susţine că este singura asociaţie care are acest drept.

Cert este că, aşa cum se vede, pe malurile Crişului Negru situaţia este jalnică. Aşadar, se impune o curăţenie generală, dar şi nişte amenzi urgente pentru "mizerabili"...