După ce ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, i-a retras atestatul de abilitare şi dreptul de a conduce doctorate, stabilind că - aşa cum BIHOREANUL a dezvăluit - nu a îndeplinit criteriile minime prevăzute de lege pentru a îndruma doctoranzi sau a deveni profesor universitar, şeful PSD Oradea, Florian Bodog, pozează în victima adversarilor politici, într-un text postat pe blogul personal şi intitulat sec "Referitor la minciunile vehiculate în legătură cu cariera mea academică".

Despre miezul problemei, şi anume că în 2013, când a promovat ca profesor universitar şi a obţinut dreptul de a conduce doctorate, nu îndeplinea criteriul minim impus de Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor şi Diplomelor Universitare (CNATDCU) de a semna ca autor principal minimum 6 articole indexate în baza internaţională ISI, Bodog nu spune decât că are la dosarul de concurs adeverinţe semnate de coautorii săi care îl prezintă ca autor principal. De ce, dacă avea această calitate, nu a semnat din start articolele ca atare, conform standardelor legale, ci doar ulterior şi-a procurat adeverinţe, Bodog nu mai explică.

În schimb, pesedistul acuză CNATDCU că, odată ce a început o anchetă pe numele lui, la sesizarea BIHOREANULUI, nu i-a cerut punctul de vedere şi că nu ar exista o procedură privind reverificarea dosarului, astfel că el consideră că Ordinul ministrului Educaţiei nr. 5567/2016 de retragere a atestatului de abilitare şi a dreptului de a conduce doctorate "este un document abuziv emis prin forţarea legislaţiei", pe care îl va ataca în instanţă.

Bodog se arată nemulţumit şi că Ministerul Educaţiei a comunicat ordinul BIHOREANULUI, omiţând nu doar că această decizie era cât se poate de firească dat fiind că tocmai redacţia a făcut sesizarea, ci şi că documentul a fost transmis, la cerere, şi altor jurnalişti din Oradea.

Totodată, senatorul PSD arată că îşi rezervă dreptul de a da în judecată săptămânalul BIHOREANUL pentru că l-a numit impostor, deşi chiar Ministerul Educaţiei şi CNATDCU, deci cele mai înalte foruri în materie, au confirmat, prin actele emise, că el nu a îndeplinit criteriile de promovare, aşadar a devenit fraudulos profesor şi conducător de doctorate.

Pentru Bodog, însă, întregul demers pare o acţiune politică. "Toate aşa-zisele "anchete de presă" şi "dezvăluiri" nu sunt altceva decât o încercare de mă discredita în pragul campaniei electorale. Este o campanie murdară instrumentată de către adversarii mei politici şi cei care nu au dorit ca eu sa câştig alegerile pentru funcţia de rector şi să scot Universitatea din Oradea din zona mediocrităţii şi a subdezvoltării", pretinde el.

În consecinţă, Bodog face un apel original către bihorenii cărora le cere votul, ca prim candidat la Senatul României pe lista PSD Bihor la alegerile parlamentare din decembrie. Pretinzând că ar trebui judecat doar după activitatea sa de senator, nu şi după cea din facultate, de parcă Bodog-parlamentarul şi Bodog-profesorul ar fi două persoane diferite, el le cere alegătorilor să nu îl voteze "pentru ceea ce fac la catedră sau la facultate".

"Personal nu am amestecat niciodată cele două planuri şi consider că aşa ar trebui să procedeze şi mass media, dacă ar fi bine intenţionată", scrie Bodog, transmiţând, practic, ideea că pentru reputaţia unui demnitar nu contează nimic din ce face în afara activităţii de parlamentar.

Citeşte întreg textul pe blogul lui Florian Bodog!

Citeşte pe această temă şi articolul: "Votaţi impostorul! Premieră ruşinoasă la Universitate: prodecanului Florian Bodog de la Medicină i-a fost retras dreptul de a conduce doctorate"