Liderul PSD Oradea, consilierul municipal Ovidiu Mureşan, a dorit să explice vineri poziţia consilierilor social-democraţi faţă de proiectul de buget pe 2010 al Primăriei Oradea. "Noi susţinem că este un buget bun, poate un pic prea optimist la capitolul venituri, însă e treaba executivului local dacă aceste previziuni de încasări se vor realiza sau nu", a declarat Mureşan.

Doar două amendamente, ambele prezentate în comisie, a avut PSD la acest proiect de buget. Este vorba despre propunerea de suplimentare a bugetului pentru organizarea de olimpiade şcolare şi reducerea cu 33% a burselor pentru elevi. "Nu considerăm că, în plină perioadă de criză, iniţiativa Inspectoratului Şcolar Judeţean de a organiza finalele naţionale la şapte obiecte de studiu este una binevenită. Cred că ar fi trebuit să se gândească mai bine responsabilii IŞJ atunci când s-au angajat să găzduiască aceste evenimente", a spus preşedintele PSD Oradea.

În bugetul adoptat de municipalitate, pentru organizarea acestor olimpiade au fost alocate 66.025 lei.

Mureşan a mai spus şi că guvernul Boc şi-a demonstrat dezinteresul faţă de elevi atunci când a trecut sarcina plăţii burselor şcolare către administraţiile locale, fără a trece şi resursele necesare pentru acordarea acestor sume. "Scăderea de 33% faţă de anul trecut este una foarte mare, iar noi am propus alocarea de fonduri suplimentare. Chiar dacă nu a trecut de votul comisiei, avem promisiunea Executivului local că acest lucru va fi aprobat, totuşi, în următoarele şedinţe", a afirmat Mureşan.