Senatorul PSD Cătălin Voicu visa la un stat în care el, ca ministru de Interne, să controleze toată Justiţia din România pe bază de şantaj şi dosare compromiţătoare. Portalul Hotnews a publicat largi extrase din documentele aflate la Senat, în baza cărora procurorii DNA cer arestarea parlamentarului.

Senatorul arată cum controlează  deja o reţea de personaje cheie din Justiţie şi din Poliţie, în beneficiul colegilor din PSD şi al afaceriştilor care cotizează, dar şi-ar fi dorit postul de ministru de Interne ca să transforme această reţetă în "sport naţional", astfel ca partidul său să aibă toată România "în mână".

Reţeaua de influenţă, pe care o descrie chiar Voicu, se bazează pe oamenii pe care acesta susţine că îi are la vârful Poliţiei - pentru muşamalizarea cercetărilor -, dar şi în rândul judecătorilor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Între piesele de rezistenţă cu care Voicu susţine că poate „opera" dosarelele apar numele judecătorilor Florin Costiniu şi Cristian Jipa de la ÎCCJ, primul soţul Vioricăi Costiniu, preşedinta onorifică a asociaţiei magistraţilor români, iar ultimul fiind soţul deputatului PSD Ruxandra Jipa.

Reţeta era simplă: sume de bani vehiculate ca împrumuturi, prin intermediari, în contul cărora Voicu îşi presta serviciile. „Noi vedem un happy end. Doi! Ăştia-s bani pe care nu-i mai luăm. Luăm o dată şi gata! Pe muncă cinstită", îi spunea, de pildă, Cătălin Voicu judecătorului Florin Costiniu, care se angajase să intervină pentru o soluţie favorabilă afaeristului Căşuneanu, în dosarul pe care acesta îl avea pe rolul Curţii Supreme.

Cât despre filosofia de viaţă a lui Cătălin Voicu, aceasta este redată într-o discuţie cu colegul de partid, Alexandru Mazăre: „Din toate motivele care ţi le-am expus, câte o hârtie din trecutu' fiecăruia, i-am ţinut pe loc şi i-am făcut fideli. Şi unii dintre ei chiar dacă-s ofiţeri SRI, mai erau pe ştate şi SIE. (...) Un om ţi-e loial dacă are un motiv... L-ai ajutat, ai făcut, da? Dar in momentu' cand mai ai un motiv suplimentar, foiţa, două motive sunt mai puternice ca un motiv, colegule!"...