Chiar dacă şanse teoretice mai sunt ca FC Bihor să evolueze în Liga I încă începând cu luna iulie, consilierul local Iulius Delorean, membru AGA la FC Bihor, crede că soluţia de la TAS va veni ulterior începerii campionatului primei divizii, programată pe data de 22 iulie.

"Speranţa moare ultima, dar, cu toate cele declarate de Mircea Sandu la emisiunile de sport ale posturilor TV naţionale, cum că ar fi cerut celor de la TAS soluţionarea în regim de urgenţă a apelurilor intentate de FC Timişoara, Gloria Bistriţa şi FC Bihor, personal cred că o hotărâre a celor de la Lausanne în această speţă se va da după începerea campionatului primei divizii", a declarat Iulius Delorean.

Echipa orădeană se pregăteşte în continuare după programul prevăzut pentru Liga I, însă în cazul în care FC Bihor va rămâne în eşalonul secund, "este posibil ca transferurile pe care ni le-am propus iniţial să nu mai aibă loc". Dar "totul depinde de domul Vizer", a spus Delorean.

În ce priveşte o eventuală fisură în parteneriatul autorităţilor locale bihorene cu firma Liberty, în caz de nepromovare, Iulius Delorean susţine că nu are nici un fel de semnal în acest sens şi că, din punctul lui de vedere. "În ediţia de campionat 2010-2011 obiectivul stipulat în contractul de colaborare dintre cele două entităţi era formarea unei echipe competitive, ceea ce s-a şi întâmplat, numai că rezultatele au făcut ca încă de pe acum să obţinem promovarea pe teren. Ne pare rău pentru această situaţie, dar nu avem ce face, trebuie să mergem mai departe", a spus consilierul local.

Acesta a mai menţionat că întreaga documentaţie a fost transmisă la TAS. "Acum nu ne rămâne decât să aşteptăm soluţionarea şi decizia", a conchis Delorean.