AJOFM Bihor a organizat vineri, între orele 9 şi 13, la Casa de Cultură a Sindicatelor, Bursa Generală a Locurilor de Muncă, la care au participat 33 de firme angajatoare, care au adus cu ele oferta a 440 de locuri de muncă. Din acestea, 74 au fost destinate celor care au studii superioare.

În speranţa că îşi vor găsi jobul dorit sau că pur şi simplu că vor scăpa de şomaj, peste 1.300 de orădeni s-au înghesuit să analizeze "piaţa". Mulţi dintre ei s-au aşezat şi la cozi pentru a discuta cu reprezentanţii angajatorilor şi pentru a lăsa un CV.

"În total la Bursa Generală a Locurilor de Muncă au participat 1.350 de persoane, din care 635 au fost selectate de firmele prezente în vederea unui interviu", a declarat BIHOREANULUI Daciana Nica, director adjunct al AJOFM Bihor.

Chiar dacă şi la această ediţie s-au căutat muncitori necalificaţi, bucătari, ospătari, economişti, lucrători comerciali, mecanici, şi alte calificări, cele mai multe locuri de muncă au fost cele de ingineri în diverse domenii. Mai exact, din cele 74 de locuri de muncă pentru studii superioare, 45 au fost de ingineri.

În premieră, la bursa locurilor de muncă, AJOFM Bihor a organizat şedinţe de consiliere în grup pentru orădenii care sunt în căutarea unui post. "Printre altele, în aceste şedinţe le-au fost prezentate tehnici de căutare a unui loc de muncă, dar au şi fost consiliaţi despre cum trebuie să se prezinte la un interviu", a mai spus Daciana Nica.

De precizat este că la bursa AJOFM Bihor au participat şi reprezentanţi ai Biroului Unic de Angajare a Persoanelor cu Dizabilităţi, înfiinţat printr-un proiect european. Aceştia au avut ca scop stabilirea unor legături cu persoanele cu astfel de probleme care îşi caută un loc de muncă. "Întâi vrem să-i cunoaştem, să vedem cam ce locuri de muncă îşi doresc, iar apoi luăm legătura cu mai mulţi angajatori, explicându-le avantajele angajării unor persoane cu dizabilităţi", a declarat o reprezentantă a Biroului.

De asemenea, la bursă a fost deschis şi un stand al proiectului Centru Multimedial de Promovare şi Resurse în Egalitatea de Şanse, unde orădencele s-au putut înscrie la un curs gratuit de antreprenoriat pentru femei.