Potrivit purtătorului de cuvânt al Universităţii din Oradea, Olimpia Popoviciu, luni debutează perioada de cazare în cele patru cămine ale instituţiei de învăţământ. "În total, Universitatea din Oradea dispune în cămine de 620 de locuri pentru băieţi şi 730 pentru fete", a declarat Popoviciu vineri pentru BIHOREANUL. "Avem înregistrate 761 de cereri de cazare de la băieţi şi 921 de la fete", a mai spus purtătorul de cuvânt.

Perioada de cazare este între 27 septembrie şi 1 octombrie, urmând ca în 2 şi 3 octombrie să se desfăşoare cazarea pentru listele de rezervă. "Studenţii care şi-au depus cerere, dar nu au fost repartizaţi pe locuri în cămin, au fost trecuţi pe liste de rezervă. Ei vor fi repartizaţi în locul studenţilor care renunţă ulterior la cazarea în cămin", a explicat Popoviciu. Dacă şi după repartizarea studenţilor de pe listele de rezervă rămân studenţi care îşi doresc un loc în cămin, Universitatea din Oradea va încheia pentru ei contracte fie cu alte internate din municipiu, fie cu unele hoteluri din Băile Felix.

Universitatea din Oradea are patru cămine pentru studenţi, din care două în campusul Universităţii, iar alte două lângă Colegiul Tehnic Mihai Viteazul. Costul lunar de cazare în căminele din campus pentru studenţii înscrişi la facultate pe locuri bugetate este de 80 de lei, iar pentru studenţii de la regim cu taxă 140 de lei lunar. La aceste preţuri se adaugă 5 lei lunar taxa de cablu TV, internetul fiind gratuit pentru toţi studenţii din căminele din campus.

În cele două cămine din afara campusului, preţul lunar de cazare pentru studenţii de pe locuri bugetate este de 70 de lei, iar pentru cei care plătesc taxă de şcolarizare 130 de lei.

Ca să se cazeze, studenţii trebuie să se prezinte începând de luni la căminul unde au fost repartizaţi cu cartea de identitate, certificatul de naştere şi banii necesari pentru prima lună de cazare.