Sumă record adunată duminică la concertul caritabil organizat de Ariana Grande în Manchester, în memoria victimelor atacului terorist petrecut aici în urmă cu două săptămâni.

Din bilete, produse promoţionale şi sponsorizări, s-au adunat peste 10 milioane de lire sterline, bani care vor merge la familiile victimelor terorismului.

Cântăreaţa în vârstă de 23 de ani a urcat pe scenă alături de trupe şi cântăreţi precum Black Eyed Peas, Robbie Williams, Take That, Justin Bieber, Coldplay, Niall Horan, Miley Cyrus, Katy Perry, Pharrell Williams,7 şi Little Mix, fanii fiind surprinşi şi de apariţia-surpriză a fostului solist al trupei Oasis, originar din Manchester, Liam Gallagher.

Înainte de a cânta ultima sa melodie din seara concertului, Gallagher a declarat: ''Vreau să dedicat acest cântec frumoşilor oameni care au fost ucişi sau răniţi în atacul terorist din Manchester". Pe de altă parte, Justin Bieber şi-a încheiat recitalul plângând.

La eveniment au participat 50.000 de oameni, printre aceştia numărându-se şi mulţi dintre fanii care au participat la concertul Arianei Grande când s-a petrecut atacul terorist.

În plus, Ariana a relansat melodia sa hit 'One Last Time' pe iTunes pentru a colecta din nou fonduri pentru organizaţia caritabilă Fondul de Urgenţă We Love Manchester, creat cu ajutorul Crucii Roşii din Marea Britanie.

Un număr de 22 de persoane au fost ucise, dintre care şapte copii, când Salman Abedi a detonat o bombă la ieşirea din Manchester Arena, pe 22 mai, la finalul unui concert Ariana Grande. Cincizeci de răniţi în atac se mai află internaţi, iar 17 dintre ei sunt în stare critică.