La cea de-a cincea ediţie a "Revelionului alternativ", organizat de Centrul Don Orione din Ioşia Nord şi de Parohia Greco-Catolică Duminica Tuturor Sfinţilor din Oradea, au participat peste 100 de tineri din diferite oraşe ale României, precum Iaşi, Roman, Cluj-Napoca, Zalău, Şimleu-Silvaniei, Tăşnad sau Oradea.

Revelionul acestor tineri a început cu celebrarea Sfintei Liturghii în biserica parohială de către preotul Florian Gui (vicar general al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea şi călugăr în Congregaţia "Don Orione"), preotul Mihai Fechetă (paroh şi călugăr în Congregaţia "Don Orione") şi preotul Ioan Aciu.

Apoi, tinerii au socializat, au ascultat muzică, au făcut scenete, au dansat după specificul zonei de provenienţă şi au depănat amintiri, uitându-se la pozele făcute la diferite activităţi din 2010.

La miezul nopţii, toţi au participat la slujba de "Te Deum" în Catedrala "Sfântul Nicolae", oficiată de episcopul Virgil Bercea, după care distracţia s-a mutat la Liceul Don Orione, unde cei născuţi pe 31 decembrie sau pe 1 ianuarie, precum şi cei care poartă numele de Vasile, au fost celebraţi cu tort.

"Acest mod de a sărbători Revelionul într-un sens alternativ celui obişnuit îşi are originea în ideea unui preot-călugăr orionin din Italia, care a adunat în jurul său zeci de tineri şi cu fiecare an tot mai mulţi în Piaţa Sfântul Petru din Vatican, pentru a se ruga cu Păstorul Bisericii, Papa, pentru a se sustrage unei sărbători obişnuite caracterizate de cele mai multe ori de consumism şi abuzuri (alcool etc.)", se arată într-un comunicat al Episcopiei Greco-Catolice.