La finalul primului trimestru din acest an, piața muncii din Bihor dă semne de dezvoltare. Numărul anunțurilor de angajare date de firmele și instituțiile publice din județ a trecut de o mie, iar peste 10% dintre acestea sunt dedicate absolvenților de studii superioare.

Mai precis, în Bihor sunt în această săptămână 1.035 de locuri de muncă vacante, dintre care 118 pot fi ocupate de persoane care au terminat o facultate, conform datelor furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Printre joburile pe care le pot ocupa bihorenii cu studii universitare se regăsesc poziții de administratori la diferite firme, analiști financiari, economiști și contabili, farmaciști, fiziokinetoterapeuți, hidrologi ori ingineri de diferite specializări. Se mai caută și manageri de proiecte, specialiști în resurse umane, în achiziții sau în domeniul calității și diferiți tehnicieni.

Alte 374 de anunțuri de angajare sunt pentru absolvenții de liceu, de școli profesionale sau postliceale. Un sector în care se recrutează masiv este cel al transporturilor, șoferii fiind căutați de mai multe companii locale. De asemenea, se fac angajări în HoReCa, unde se caută personal pentru bucătăriile unor localuri, barmani, ospătari ori recepționeri.

Pentru absolvenții de studii primare sau gimnaziale sunt disponibile alte 543 de locuri de muncă, și acestea în domenii diverse, de la sectorul construcțiilor la comerț, îngrijirea spațiilor verzi, confecții ori asamblarea și montarea unor componente în procesul de producție.

Lista completă a locurilor de muncă vacante:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!