Companiile şi instituţiile publice din Bihor au declarat în această săptămână un total de 1.014 locuri de muncă vacante, din care 845 în municipiul reşedinţă de judeţ.

Potrivit listei prezentate joi de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor, jumătate din joburile disponibile în tot judeţul, mai precis 552, sunt pentru absolvenţi de studii medii sau de şcoală profesională.

Printre altele, se caută angajaţi pentru sectorul hotelier-gastronomie (barmani, bucătari, ospătari, cameriste etc.), dar şi în construcţii (buldoexcavatorist, macaragiu, rigipsar, finisor etc.). Zeci de locuri de muncă sunt disponibile şi pentru lucrători comerciali, cusători, confecţioneri sau operatori.

Din cele 101 joburi unde condiţia principală este diploma de studii superioare, majoritatea sunt de ingineri. Angajatorii bihoreni mai caută şi proiectanţi, programatori, asisten manager ori economişti.

Pentru muncitori necalificaţi sunt disponibile 192 de joburi. De asemenea, la punctul de lucru din Aleşd, AJOFM Bihor a înregistrat 69 de locuri de muncă vacante, la Beiuş 71, la Marghita 16, iar la Salonta 13.