Peste 10.000 după estimările organizatorilor, au participat, în weekend, la Zilele Comunei Mădăras.

Evenimentul s-a desfăşurat duminică, pe terenul de sport al comunei, care a fost plin de oameni. În vreme ce adulţii au fost mai atraşi de standurile cu mititei şi bere, copiii au avut la dispoziţie diverse aparate de joacă.

Invitaţii de suflet ai primarului Dan Alexandru Tiurbe au fost de această dată membrii Ansamblului folcloric "Germisara" din oraşul Geoagiu, judeţul Hunedoara, format din orchestră, dansatori populari, grup folcloric de fete şi solişti vocali.

Trebuie subliniat că tinerii artişti din Geoagiu au fost însoţiţi de primarul Vasile Caragut şi de viceprimar, colaboratori ai comunei Mădăras în cadrul "Proiectului de promovare a turismului transnaţional".

Replica prezenţei grupului de 40 de persoane din Geoagiu la Mădăras va fi dat de bihoreni pe 15 august 2017, când aceştia vor fi prezenţi la Zilele oraşului Hunedoara.

Între artiştii care au concertat s-au numărat Romina Nemeş, Leontin Ciucur, Cornel Bonta, Simona Boncuţ, Adi Balint sau Angela Rusu, punctul culminant al evenimentului constituindu-l spectacolul lui Nicolae Furdui Iancu, alături de formaţia Crai Nou, din Alba Iulia. Artistul i-a strâns pe localnici în jurul scenei, prelungindu-şi recitalul, spre bucuria spectatorilor.

Inedit a fost şi spectacolul de zumba, dar şi momentele oferite de anfitrionul Sergiu Vitalion Vaida, însoţit de Liviu Petriş, din Jibou, şi Gligor Percea, din Turda, cunoscuţi între iubitorii de folclor ca fiind "Nănaşii".

De altfel cei din urmă au susţinut numeroase momente de umor, interpretând sceneta "Lelea Europa", scrisă de maestrul Sergiu Vaida, un fel de pamflet politic, în care publicul a gustat cuvintele directe şi haioase ale ţăranului român, respectiv ale primarului român.

Serbarea de la Mădăras s-a încheiat cu un somptuos foc de artificii.

Zilele Comunei Mădăras au ajuns la cea de-a zecea ediţie. Între participanţii la eveniment s-au numărat numeroşi liberali, precum primarul Oradiei, Ilie Bolojan, Ionel Avrigeanu, Găvrilă Ghilea sau Ştefan Seremi, directori de instituţii din Bihor, dar şi din Micherechi, Ungaria.

Viorel Orbai