Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor pune în această lună la dispoziţia şomerilor o ofertă generoasă. Peste 150 de locuri de muncă sunt scoase la concurs de firmele bihorene, cea mai mare ofertă fiind destinată persoanelor cu studii superioare şi medii, se arată într-o informare transmisă miercuri de AJOFM.

Astfel, persoanele fără loc de muncă pot alege în această lună dintre cele 154 de posturi vacante ofertate la nivel de judeţ, dintre care 134 sunt pentru Oradea, iar alte câte 10 pentru oraşele Aleşd şi Beiuş.

Potrivit informării, 57 de joburi sunt pentru persoanele cu studii superioare, dintre acestea 28, adică mai bine de jumătate, fiind oferite de Universitatea Oradea care are nevoie de 7 profesori şi 10 conferenţiari universitari, dar şi de 11 lectori. Alte 10 locuri de muncă sunt pentru meseria de inginer mecanic proiectant, dar se mai caută şi ingineri electronişti, metalurgişti, web designeri, contabili şi ingineri de sistem.

La categoria joburilor care necesită doar studii medii, oferta este de 53 de posturi, pentru meseriile de magazioner, bucătar, lucrător comercial, casier, instalator, sudor, lăcătuş, strungar, mecanic auto, controlor de calitate sau şofer.

În cele din urmă, muncitorii necalificaţi pot opta pentru cele 24 de locuri de muncă oferite de AJOFM Bihor, în industria alimentară, de confecţii dar şi în servicii, toate posturile fiind pentru Oradea.