Rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal, a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că 2.125 de studenţi ai Universităţii din Oradea au fost exmatriculaţi, pentru că nu au îndeplinit condiţii de promovare, cu 25 mai puţini decât anul trecut. "Au absentat de la cursuri, nu şi-au promovat examenele sau nu şi-au plătit taxele de şcolarizare", a precizat Antal.

Dintre studenţii exmatriculaţi, cei mai mulţi provin de la Facultatea de Medicină şi Farmacie, 703 la număr, o explicaţie pentru numărul mare fiind şi faptul că în acest an s-a făcut "curăţenie" şi printre dosare vechi de zece ani ale studenţilor medicinişti. "Am mutat una din cele mai bune secretare şefe ale Universităţii la Medicină, iar ea a mobilizat secretarele să facă ordine în actele de studii. Aşa a găsit studenţi care nu mai vin poate de 10 ani, dar nimeni nu le-a făcut exmatricularea", a explicat rectorul.

După Medicină, facultăţile "campioane" la studenţi exmatriculaţi sunt cea de Ştiinţe Economice şi cea de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale.

Toţi cei exmatriculaţi se pot reînmatricula în anul de studii pe care l-au ratat timp de 5 ani de la exmatriculare. Dacă se depăşeşte această perioadă, ei trebuie să participe din nou la concursul de admitere la facultate.