Două TIR-uri pline cu electrocasnice și haine uzate aduse din Germania au fost împiedicate să intre în țară prin punctul de trecere al frontierei Borș II, de către polițiștii de frontieră, Garda de Mediu și comisarii în Protecția Consumatorilor Bihor. În total au fost întoarse din drum 23 de tone de deșeuri.

Potrivit unui comunicat transmis vineri de către Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, cele două autotrenuri erau încărcate cu marfă pentru care conducătorii auto nu au prezentat actele prevăzute de lege pentru intrarea în ţară.

"În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a două automarfare conduse de către un cetăţean român, respectiv cetăţean Republica Moldova. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, textile şi electrocasnice uzate de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din România", se arată în informarea ITPF Oradea.

Poliţiştii de frontieră au alertat apoi Garda de Mediu şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor.

"În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu douăzeci şi trei tone de deşeuri ce constau în textile şi electrocasnice uzate, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul acestor produse", se mai rată în comunicat. 

Deşeuri Borş II

În imaginile puse la dispoziţie de polițiștii de frontieră se văd mai multe electrocasnice uzate, precum maşini de spălat sau frigidere, dar şi mai multe cutii cu haine vechi. 

În final, marfa a fost retrimisă spre firma din Germania.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!