Peste 200 de copii de toate vârstele, din Oradea, Marghita, Beiuș și Ucraina, și-au sărbătorit Ziua Internațională la centrul de echitație Mentor din Hidișel.

Evenimentul de sâmbătă, care a inclus distracție, socializare, gustări, lansare de baloane și diverse activități și jocuri captivante, a fost organizat de reprezentanții a șapte cluburi Kiwanis bihorene.

„De 1 iunie îi celebrăm pe cei care ne animă viitorul și speranțele, pe aceia care sunt în centrul atenției și activităților noastre continuu. În mod constant, în atenția Asociației Kiwanis Art Oradea este copilul, ca atare, 1 Iunie a fost un prilej de a-i răsfăța și răsplăti, așa cum știm și ne pricepem mai bine”, a explicat Carmen Polman, past guvernator al Kiwanis România.

Au fost pregătite mai multe activități și jocuri captivante, toți micuții au primit tricouri cadou, au avut posibilitatea să călărească sau să se plimbe cu caleașca, dar și să își pună dorințe, printr-o lansare de baloane Kiwanis. „A fost un moment simbolic, de punere a dorințelor celor mici”, a spus Lucian Fetea, președintele Clubului Kiwanis Men’s.

Activitățile au fost anume concepute pentru a le dezvolta copiilor autocunoașterea, responsabilitatea de grup, flexibilitatea, memoria, motivația, creativitatea și realismul, abilități și atitudini necesare pentru confortul lor social.

De pregătirea și coordonarea grupurilor de elevi s-au ocupat Gheorghina Bârlădeanu, Daniela Sopota și Violeta Jahaleanu.

„Am dorit să aducem bucurie cât mai multor copii, de aceea s-au implicat reprezentanții cluburilor din Bihor: Kiwanis Men’s Club, Kiwanis Art Oradea, Kiwanis Club Oradea, Kiwanis Marghita și Kiwanis Apuseni, precum și cele două key cluburi de tineri: Key Club Onisifor Ghibu și Key Club Horea Marghita”, a precizat Mihai Bobițan, guvernatorul ales al Kiwanis România pentru mandatul 2024-2025.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!