În urma primei etape de admitere la licee, 218 elevi din Bihor care au terminat gimnaziul au rămas nerepartizați, pentru că au completat prea puține opțiuni pe fișele de înscriere. Unii dintre ei au medii mari, cu care ar fi putut intra la școli bune din județ.

În județul Bihor au fost repartizați 2.988 elevi (93,20%) în învățământul liceal de stat, din totalul elevilor cu opțiuni completate - 3.206”, a transmis, joi, Inspectoratul Școlar Județean Bihor printr-un comunicat de presă.

Cea mai mare medie a unui elev din Bihor nerepartizat este de 8,54. Absolvent al Liceului Teoretic Nicolae Jiga din Tinca, acest elev a avut o medie a anilor de gimnaziu de 9,74 și a obținut 8,25 la Evaluarea Națională. Potrivit datelor Ministerului Educației, a rămas însă nerepartizat, cel mai probabil pentru că nu a notat suficiente opțiuni pe fișa de înscriere.

Alți trei elevi bihoreni nerepartizați au medii de admitere peste 7 și provin de la Școala Dacia Oradea, Liceul Baptist Emanuel Oradea și Școala nr. 1 Hidișelul de Sus.

142 din totalul celor 218 elevi care nu au primit loc la licee au medii peste 5.

Unde sunt locuri libere

În liceele din Bihor, au mai rămas 176 de locuri libere în clasele de-a IX-a. Din acestea, unul singur este la o școală din Oradea, fiind vorba de Liceul German Friedrich Schiller, clasa de matematică-informatică. Cinci locuri au rămas în clasa de mate-info de la Liceul Bratca, alte patru în clasa de științe ale naturii de la Liceul Gabriel Țepelea din Borod, iar 20 în clasa de industrie alimentară, cu predare în limba maghiară, de la Liceul din Cadea.

Candidații care au fost repartizați la liceu vor trebui să depună dosarele de înscriere până pe 20 iulie. Ulterior, școlile vor anunța locurile rămase libere, în urma neînscrierii candidaților admiși.

A doua etapă a repartizării va avea loc pe 4 și 5 august, iar rezultatele se vor ști pe 6 august. Absolvenții de gimnaziu care nu prind un loc la liceu se pot îndrepta și spre învățământul profesional.

Pe de altă parte, IȘJ Bihor a anunțat că 41 de elevi din Bihor au fost repartizați la licee din alte județe, 403 elevi au fost admiși la specializări vocaționale, 22 de elevi pe locurile speciale rezervate candidaților de etnie romă și alți 23 elevi într-o etapă distinctă, ei fiind elevi cu cerințe educaționale speciale.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!