De pe o zi pe alta, mai precis de luni până marţi, în judeţul Bihor numărul persoanelor declarate vindecate de Covid-19 a crescut cu 244, de la 1.253 la 1.497, potrivit unei informări transmise de Instituţia Prefectului Bihor.

Sursele BIHOREANULUI arată că între vindecaţi nu sunt doar pacienţi internaţi în Spitalul Municipal din Oradea, ci şi mai multe persoane care fuseseră confirmate cu Covid-19, dar, fiind asimptomatice, au trebuit doar să rămână în izolare timp de 14 zile, perioadă care a expirat.

În ceea ce priveşte noile infectări, Grupul de comunicare strategică format la nivelul Guvernului a anunţat, marţi, la ora 13, că în Bihor au fost confirmate în ultimele 24 de ore 43 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus, numărul total al cazurilor înregistrate de la debutul pandemiei ajungând la 2.394.

Îmbolnăvirile nou diagnosticate au fost descoperite în urma prelucrării a 544 de teste. Judeţul este pe locul al 5-lea la nivel naţional în privinţa cazurilor noi raportate marţi, după Iaşi, Bucureşti, Prahova şi Bacău.

Totodată, Bihorul apare pe lista judeţelor în care în intervalul 31 august (ora 10) – 1 septembrie (ora 10) s-au înregistrat şi decese pe fondul infecţiei cu Covid-19, fără ca GCS să precizeze despre câte este vorba. Sursele ziarului spun că este vorba despre un deces, care duce bilanţul total în Bihor la 77.

Între persoanele nou confirmate cu Covid-19 în Bihor se numără şi două asistente medicale întoarse din concediu. Cele 43 de persoane recent diagnosticate provin din Salonta, Oradea, Tileagd, Tulca, Popeşti, Uileacu de Beiuş, Remetea, Auşeu, Diosig, Sălard, Drăgeşti, Marghita, Tăuteu, Drăgăneşti, Vaşcău, Cefa, Criştioru de Jos şi Balc.

Marţi, în Bihor mai erau active 820 de cazuri de infectare cu Sars-Cov-2. Dintre aceste persoane, 457 sunt internate, iar celelalte în izolare la domiciliu.  

La nivel naţional, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat marţi 1053 de îmbolnăviri descoperite în ultimele 24 de ore în urma prelucrării a 22.320 de teste. Din păcate, tot marţi a fost raportat un număr record de 60 de decese (înregistrate în intervalul 31 august, ora 10 – 1 septembrie, ora 10). Este vorba despre 35 de bărbaţi şi 25 de femei. Dintre aceştia, majoritatea au avut comorbidităţi, un pacient nu a suferit şi de alte boli, iar pentru un alt pacient decedat "nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent".