Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Bihor a anunţat luni că numărul tentativelor de scoatere ilegală a transporturilor de material lemnos din ţară au crescut în acest an.

"În luna februarie au fost depistate opt transporturi ilegale de material lemnos însumând cantitatea totală de 150 metri cubi. Metoda cea mai uzitată pentru transportul acestor cantităţi peste frontieră a fost falsificarea avizelor de însoţire, dar şi folosirea unor avize expirate", se arată într-un comunicat trimis de IJPF.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră mai anunţă că acţiunile au continuat în luna martie în cooperare cu poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor şi specialişti ai Direcţiei Silvice Bihor.

Numai în luna martie au fost depistate alte transporturi ilegale prin punctele de trecere a frontierei, cantitatea de lemne indisponibilizată fiind de 106 metri cubi.

"S-au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale pentru administratorii societăţilor comerciale şi uz de fals pentru conducătorii auto, cercetările fiind în curs de desfăşurare sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale", se mai arată în comunicatul trimis de IJPF Bihor, cu precizarea că astfel de controale vor fi făcute şi în viitor tot în colaborare cu IPJ Bihor şi Direcţia Silvică Bihor.