Timp de o lună, cei 170 de voluntari ai fundaţiei Comunia s-au plasat în hipermarketurile Selgros şi Trei G din oraş şi au adunat obiecte, alimente, bunuri şi bani pentru cadourile de sărbători ale celor necăjiţi.

Cu ajutorul donaţiilor primite de la diverse firme, dar şi cu cele de la Comunia şi de la fundaţia elveţiană Christliche Ostmission, voluntarii au reuşit să strângă nu mai puţin de 58.000 de lei, pe lângă alte bunuri materiale. Toate acestea s-au valorificat în 2.532 de cadouri.

Voluntarii au împărţit daruri la Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu", copiilor cu boli oncologice şi micuţilor distrofici, dar şi în Centrul de zi pentru tinerii cu dizabilităţi psihice şi fizice, Centrul pentru tineri cu boli psihice cronice şi Centrul de zi Iedera, pentru copii şi tineri care suferă de sindromul Down.

Cei 120 de vârstnici adăpostiţi în azilele din Sălard, Oradea şi Dumbrava, dar şi cei 70 de oameni fără adăpost care dorm la Azilul de Noapte din strada Gutenberg s-au bucurat de darurile primite de la voluntari. „Este una dintre cele mai dureroase categorii de beneficiari ai campaniei noastre", a afirmat Anca Suciu, manager de proiecte la Fundaţia Comunia.

Micuţii orădeni s-au arătat foarte darnici pe durata campaniei, preşcolarii, şcolarii şi liceenii au reuşit să adune peste 800 de cadouri şi să le trimită, prin voluntarii Comunia, celor care au mai mare nevoie.