Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor organizează, vineri, 19 aprilie, începând cu ora 9, Bursa Generală a Locurilor de Muncă, la Casa de Cultură a Sindicatelor.

"Până acum, avem confirmarea participării de la 31 de angajatori pe diverse domenii, iar ce e semnificativ comparativ cu anii trecuţi e că din totalul de 364 de muncă oferite, 98 sunt pentru studii superioare, adică aproape o treime, ceea ce nu s-a prea întâmplat", a anunţat miercuri într-o conferinţă de presă directorul instituţiei, Doru Drăghici.

În pregătirea sezonului estival, SC Turism Felix, de pildă, angajează 61 de persoane ospătari, bucătari sau salvamari, în baruri, restaurante şi ştranduri, dar şi îngrijitori de spaţii hoteliere. Alte societăţi care fac angajări sunt Celestica (37 de persoane), Faist Mekatronic (36 de locuri de muncă), cei mai căutaţi, la această bursă, fiind inginerii în diverse specializări (ingineri electromecanici, ingineri producţie pentru utilaje cu comandă numerică sau ingineri proiectanţi).

Potrivit lui Drăghici, anul acesta, Bursa Generală a Locurilor de Muncă este organizată în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor, fapt ce a scutit AJOFM de plata chiriei pentru sala în care se va desfăşura evenimentul. "Bugetul e unul de austeritate, iar astfel ne-am permis să achiziţionăm diverse materiale, în special consumabile pentru eveniment", a precizat Drăghici.

Pe lângă joburile oferite, atât angajatorii cât şi cei în căutarea unui loc de muncă, vor primi, la Bursă, şi pliante menite să informeze cu privire la subvenţiile şi facilităţile oferite pentru încadrarea în muncă a elevilor şi studenţilor, a absolvenţilor şi şomerilor, dar şi date despre serviciile oferite de AJOFM.

Pe de altă parte, a mai anunţat Drăghici, Agenţia are şi o pagină de Facebook, AJOFM Bihor, în curs de actualizare.