Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră a anunţat, joi, că descoperirea a fost făcută în urma unei acţiuni desfăşurate miercuri sub supravegherea unui procuror de la Parchetul Salonta, pentru combaterea traficului ilegal de ţigări. Poliţiştii aveau informaţii că un localnic deţine o mare cantitate de ţigări şi au făcut percheziţie.

"Cu această ocazie, au fost descoperiţi, într-o anexă a locuinţei, 9 saci de polietilenă, de culoare neagră, în care se aflau 4.290 de pachete de ţigări marca "Jing Ling", fiecare având aplicat timbru fiscal de Ucraina", se arată în comunicat.

Astfel, poliţiştii de frontieră au întocmit dosar penal pe numele unuia dintre proprietarii locuinţei, în vârstă de 39 de ani, pentru infracţiunea de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de ţigarete.

Toată cantitatea de ţigări, în valoare de 25.740 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.