De la 1 septembrie, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Bihor a înlocuit din funcţii 41 de directori, directori adjuncţi. Potrivit inspectorului-şef Nicolae Avram, schimbările au fost făcute la cerere sau în urma unui managment defectuos.

De la aceeaşi dată, IŞJ Bihor are şapte inspectori noi. Voichiţa Vancu, responsabilă cu învăţământul preprimar, care şi-a dat demisia, a fost înlocuită de profesoara Lucia Caciora, iar inspectoarea responsabilă cu munca educativă, Mioara Ţigan (demisie), a fost schimbată cu profesoara Daniela Duma, de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu".

De asemenea, Simona Martin, de la compartimentul resurse umane, care şi-a dat demisia încă din luna iulie, a fost înlocuită cu Ioana Codrean, tot de la "Mihai Eminescu", în timp ce postul de inspector de matematică, deţinut până acum de Florin Nicoară, a fost preluat de Gabriela Nan, de la Liceul Greco-Catolic, după ce Nicoară nu a mai dorit să păstreze postul.

Noul inspector de limba maghiară şi germană, în locul Elisabetei Ile, va fi Emilia Ferko, iar cel de informatică Zsigo Tamas, în locul Alinei Luncan, care şi-a dat şi ea demisia. Totodată, pe postul vacant de inspector şcolar pentru proiecte educaţionale este Sânziana Neşiu.

Pe de altă parte, în Oradea au fost schimbate şi conducerile mai multor şcoli. Directorii Mircea Pop, de la Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu", şi Andrei Cristea, de la Liceul Teologic Greco-Catolic "Iuliu Maniu", de pildă, au cerut să nu le fie prelungite contractele. Ca atare, în locul lor au fost numiţi Ioan Pirtea, care fusese director adjunct la Ghibu, respectiv preotul Dragoş Alexandru, la Greco-Catolic. Cum la Liceul Teoretic "Onisifor Ghibu" postul de director adjunct a rămas descoperit, în această funcţie a fost numit Călin Perţe.

În schimb, conducerea Liceului German "Friedrich Schiller" a fost schimbată din cauza managmentului defectuos, potrivit inspectorului-şef Nicolae Avram. Pe postul de director, în locul Adrianei Bunea, a fost numit fostul inspector general adjunct Nicolae Ungur, iar pe cel de director adjunct, profesoara Vasi Krisztina.

La Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", Cristina Marian a fost numită în funcţia de director, lăsată vacantă. Totodată, la Liceul de Arte Oradea, directorul adjunct Augusta Fatol a fost schimbată cu Monika Tiponuţ, fost director la Şcoala din Sâniob, loc care a fost preluat de Vajda Zita.

Schimbări ale conducerilor instituţiilor de învăţământ s-au petrecut şi în mai multe oraşe şi comune din judeţ, precum Beiuş, Ştei, Mădăras, Tileagd, Tinca şi Lugaşu de Jos.