Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor a anunţat că în luna august au fost înregistrate 3 notificări cu privire la intenţia de concediere colectivă.

"Notificările se referă la intenţia de concediere colectivă pe parcursul perioadei august -septembrie 2013 a unui număr estimativ de 415 salariaţi din cadrul unor societăţi comerciale care activează în domeniul industriei energetice, domeniul bancar şi regie autonomă naţională", arată comunicatul.

Marea majoritate dintre cei concediaţi, 393 la număr, sunt angajaţi ai Electrocentrale, 14 sunt ai Romsilva, iar alte 8 persoane sunt de la sucursalele din Oradea şi Marghita ale Nextebanc.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, disponibilizările la Electrocentrale survin după ce compania a acumulat datorii istorice la furnizori. De altfel, ca urmare a situaţiei financiare fără precedent, firma a şi intrat în insolveţă.

Începând din 1 septembrie, ca urmare a faptului că Electrocentrale şi-a pierdut anul trecut licenţa de operare pe serviciile de transport şi distribuţie a agentului termic, municipalitatea a încredinţat aceste activităţi unei firme nou înfiinţate: Termoficare Oradea.

Citiţi pe această temă şi articolul "CET-ul riscă falimentul! Electrocentrale pregăteşte scumpiri şi disponibilizări"