Jandarmii bihoreni au descins, vineri, în piaţa din Marghita, pentru a căuta comercianţii clandestini de obiecte pirotehnice explozive, la mare căutare zilele acestea.

Un marghitean de 40 de ani a fost prins, astfel, cu 44.664 de pocnitori, petarde, artificii şi baterii de artificii, toate fiindu-i confiscate de jandarmi.

De asemenea, opt orădeni s-au ales cu dosare penale pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere şi comercializare de produse pirothenice explozive. Cei opt au fost prinşi joi de poliţişti în pieţele orădene în timp ce vindeau petarde ori tot felul de artificii.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei bihorene, o orădeancă de 42 de ani a fost prinsă cu 1.405 petarde asupra ei, iar un bărbat în vârstă de 34 de ani avea la el 1.400 de petarde şi 10 artificii. În total, poliţiştii au confiscat joi peste 2.650 de petarde şi artificii de la cei opt comercianţi.

De asemenea, între 18 şi 27 decembrie, oamenii legii au confiscat 10.027 de petarde şi artificii şi au întocmit 18 dosare penale pentru nerespectarea prevederilor legale în vigoare vizavi de obiectele pirotehnice.

Toţi cei prinşi de oamenii legii au acum dosare penale şi riscă închisoarea de la 3 luni la 1 an.