Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor a anunţat că, din cele 4.646 de cereri de înscriere în învăţământul primar depuse în judeţ, 4.628, reprezentând un procent de 99,6%, au fost admise în prima etapă a repartizărilor.

Potrivit IŞJ Bihor, 3.819 de copii au fost admişi la şcoala de circumscripţie, aşa cum au cerut părinţii lor, 805 la o altă şcoală decât cea de care aparţin, iar 22 la şcoala de circumscripţie, după ce nu au prins un loc liber la o altă şcoală dorită.

"Celelalte 18 cereri vor fi soluţionate în a doua etapă, deoarece nu conţineau  în fişa de înscriere opţiunea pentru revenirea la şcoala de circumscripţie", se arată într-un comunicat al Inspectoratului Şcolar.

Cei 18 copii vor fi repartizaţi în şcoli în săptămânile următoare. Mai precis, până pe 30 martie, părinţii trebuie să completeze un nou formular de înscriere, alegând o şcoală unde au rămas locuri libere. Lista claselor care mai pot primi elevi se găseşte pe site-ul IŞJ Bihor.

Rezultatele finale ale admiterii în învăţământul primar vor afişate în unităţile de învăţământ şi pe site-ul IŞJ în data de 6 aprilie.