Admiterea pentru anul universitar 2012-2013 la Universitatea din Oradea s-a încheiat oficial. Facultăţile au afişat rezultatele admiterii, iar cei declaraţi admişi sunt aşteptaţi acum să-şi confirme locurile pe care au intrat. Pentru asta, ei trebuie şi să plătească o taxă de înmatriculare de 100 de lei.

În total, Universitatea orădeană are 5.146 de candidaţi înscrişi. Din aceştia, 3.947 s-au înscris la studii de licenţă, iar 1.199 la programele de masterat.

La studii de licenţă, cei mai mulţi înscrişi, 995 la număr, sunt la Facultatea de Medicină şi Farmacie. Din aceştia, însă, doar 360 vor fi şi studenţi, căci aceasta e capacitatea maximă de şcolarizare la toate cele 7 specializări de la FMF. La polul opus, cei mai puţini înscrişi are Facultatea de Teologie Ortodoxă Episcop Dr. Vasile Coman, unde au dat admiterea 54 de candidaţi, în condiţiile în care erau 55 de locuri disponibile. Totodată, în total la cele 15 facultăţi orădene s-au înscris 25 de candidaţi de etnie romă şi 5 cetăţeni din Republica Moldova.

La masterat, cei mai mulţi candidaţi sunt la Facultatea de Ştiinţe Economice, 252 la număr, iar cei mai puţini la Arte, unde sunt doar 28 de înscrişi.

Viitorii studenţi care au fost declaraţi admişi pe un loc cu taxă, trebuie şi să-şi plătească prima tranşă din taxa de şcolarizare. Aceasta, la fel ca taxa de înmatriculare, se achită la casieria centrală din campusul principal al Universităţii.