Potrivit directoarei Administraţiei Social Comunitare Oradea, Zita Koncsek, până în prezent 5.233 de orădeni şi-au depus cereri de ajutor pentru încălzirea locuinţei, numărul solicitanţilor fiind aproape la jumătate faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când aproximativ 10.000 de orădeni depuneau această cerere.

"Nu au fost cozi, de altfel şi numărul solicitanţilor a fost foarte mic. Noi ne aşteptam la mult mai multe cereri, dat fiind că am distribuit peste 15.000 de formulare tip asociaţiilor de proprietari", a declarat Koncsek, luni, pentru BIHOREANUL.

Directoarea pune numărul mic al solicitanţilor pe seama condiţiilor înăsprite la nivel naţional. "Totuşi, parcă tot trebuiau să fie mai mulţi solicitanţi, date fiind numărul mare al şomerilor şi situaţia financiară a ţării", a mai spus Koncsek.

Numărul orădenilor care să solicite ajutor pentru încălzirea locuinţei poate creşte, însă, în perioada următoare, aceste cereri putând fi depuse în oricare lună. Totuşi, cei care depun în luna noiembrie, de pildă, nu vor mai primi ajutor pentru luna în curs, ci începând din luna decembrie.